Skip to main content

. OM OSS .

Vi på Corells Lås har levererat säkerhetslösningar i generationer i över 80 år, det är vi stola över! Vi hjälper dig med er trygghet & säkerhet.

Bror Corell

Hur började det?
I hjärtat av Kungsholmen på Pilgatan 23, har Corells Lås varit en fast och pålitlig följeslagare sedan 1943. Företaget grundades av den passionerade och skicklige Bror Corell, en man vars kärlek till lås och nycklar drev honom att öppna dörrar både bokstavligen och bildligt för Stockholms invånare.

Bror Corell föddes 1918 utanför Eskilstuna och hade redan som ung ett stort intresse för mekanik och lås. Efter att ha arbetat med svetsning och andra mekaniska uppdrag i städer runt om i Sverige, öppnade han Corells Lås med en enkel filosofi, att hjälpa människor i deras rådande stunder av behov. Det började som en ensam strävan med Bror som cyklade runt på Stockholms gator, redo att lösa låsproblem närsomhelst på dygnet.

Under årens lopp utvecklades Corells till ett nav av låssmeds konst och dess teknologi. Bror Corells expertis och hantverkskunnande gjorde honom till en slags legend inom yrket. Corells Lås blev en skola där Bror delade med sig av sin kunskap och erfarenhet till unga lärlingar. Firman växte och många som varit anställda hos Bror öppnade i sin tur framgångsrika låsföretag.

I väggarna hos Corells Lås finns inte bara metall och maskiner, det finns historia av engagemang och passion som har varat i årtionden. Oavsett hur mycket teknologin förändras kommer Corells alltid att vara en pålitlig vän när det kommer till att låsa upp framtidens möjligheter.

Verksamheten idag
Under årtiondena har vi upplevt många förändringar inom lås- och säkerhetsbranschen. Från gedigen hantverk till datoriserad teknologi, har vi följt med i tiden utan att förlora det genuina engagemanget för våra kunder. Idag fortsätter vi vara en pålitlig partner för Stockholms invånare och företag. Corells Lås är inte bara en företagsadress på Pilgatan 23; det är en del av Stockholms själ och en symbol för yrkesmässig integritet och expertis.

Idag är vi nio anställda och auktoriserade genom Sveriges Lås- och Säkerhets leverantörers Riksförbund. Vi besitter mästar- & gesällbrev och tillsammans har vi 121 år som låssmeder.

Vi gör projekt inom många olika affärsområden, vi hjälper er alla. Hos oss handlar det inte bara om att öppna dörrar när man blivit utelåst eller byta lås när man tappat nyckeln. Det handlar om att öppna möjligheter och skapa trygghet för gemenskapen. Våra kunderna kan fortfarande förvänta sig samma nivå av professionalism, expertis och vänlig service som har präglat Corells enda från början.

Tillvägagångsätt
Vi på Corells utvecklar och levererar helhetslösningar inom säkerhet men hjälper även till med det lilla. Med tanke på vår breda kompentens och att vi gillar det vi gör, har vi möjligheten att erbjuda en heltäckande service och finnas med hela vägen från start till slut. Vårt arbete ska styras av helhetssynen på vad som är tekniskt möjligt och ekonomiskt rimligt.

Tveka inte att höra av dig till oss så sätter vi igång ditt projekt!